Briošky – vynikajúce na raňajky
4. februára 2015 19:58,
Prečítané 2 019x,
karo,
jedlo
Potrebujeme:
500 g polohrubej múky, kvasnice, cukor, mlieko, soľ, 2 vajcia, 100 g masla alebo margarínu
Postup:
Pripravíme kvások a vykysnutý zmiesime s ostatnými surovinami na hladké cesto, ktoré
necháme 20 kysnúť. Alebo použijeme droždie v prášku a pridáme priamo do múky a zapracujeme ostatné suroviny. Počakáme pokým cesto pekne nakysne.
Potom cesto rozdelíme na 20 porcií. Z každej porcie vytvarujeme 1
väčšiu a 1 menšiu guľku. Veľkú guľku vložíme do papierového košíčka, ale urobíme do nej
dieru. Malú guľku vytvarujeme do špičky a potom špičku zasunieme do diery väčšej guľky.
Nakoniec hotové briošky potrieme vajíčkom, môžeme posypať sezamom, makom, rascou.
Upečieme do zlatova. asi 180 stupňov- 15-20min
01.12.2015
Suroviny: 250 g hladkej múky pol balíčku prášku do pečiva 60 g práškového cukru pol balíčku vanil.cukru 185 g tuku na pečenie (dávam roztopené maslo) 1 žĺtko vanilkový extrakt Múku s cukrom a práškom do pečiva zmiešame. Pridáme tuk so žĺtkom a vypracujeme cesto ktoré dáme do fólie oddýchnuť do chladničky tak na hodinku. Cesto potom rozvaľkáme na [...]
01.12.2015
Potrebujeme: kašu,hladkú múku(asi 1 k 1 s kašou ) a vajíčko Všetko spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Podľa potreby pridávame múku. Toto cesto používam buď na rýchlu pizzu, pagáčiky alebo niečo ako gnocchi .
05.10.2015
1 stredne veľká tekvica(cuketa) 4 surové zemiaky 2 vajcia 2-3 strúčiky cesnaku 1 cibuľa 100g údeného syra 60g údeniny(špekáčik,párok,klobáska,slaninka-to čo máme po ruke) soľ,mleté čierne korenie,strúhanka(na zahustenie a obaľovanie) postup: Tekvicu olúpeme a zbavíme jadierok spolu so zemiakmi nastrúhame na hrubo(zmes dobre vyžmýkame).Pridáme nahrubo nastrúhaný [...]
1/ Košíčky nevidno. Ak áno, sú ...
Celá debata | RSS tejto debaty