Omáčka na špagety alebo do lasagní

24. februára 2015, karo, jedlo

potrebujeme:

mleté mäso-najlepšie mix asi pol kila

červenú cibuľu-môže byť aj normálna,kľudne aj viac,tak ako každému chutí

asi dve mrkvy-lepšie sú karotky,majú predsa len sladšiu a výraznejšiu chuť

pretlak,alebo paradajky v šťave  (alebo sparíme rajčiny ošúpeme a nakrájame na kocky,ale kedže naše rajčiny nemajú skoro žiadnu chuť je to pomaly aj zbytočné)

kečup

soľ,cukor podľa potreby,chilli mleté korenie,čierne mleté korenie,vegeta,oregano,bazalka

červené víno

ja do lasagní dávam konzervu kukuričky

strúhaný syr

postup:

cibuľku osmažíme na oleji,pridáme mäso,ktoré najskôr opečieme a potom podlejeme víno…ak nie je poruke víno stačí vodou a dusíme do mäkka…

Keď je mäso mäkké pridáme ostatné ingrediencie(do lasagní aj kukuricu)…Ak je omáčka kyslá pridáme podľa potreby cukor,ak málo riedka vodu,alebo kečup….

  1. Lasagnové plátky si vždy predváram aby sa s nimi ľahšie manipulovalo…Na dno misy dáme olivový olej a trochu z omáčky aby sa lasagne neprilepili o dno…Ukladáme pláty, omáčka,477329_3806322004400_2141243585_opláty,omáčka,strúhaný syr,pláty,omáčka,pláty a syr. zakryté pečieme asi 30min pri 180stupňoch a potom odokryté asi 10 minút pokým syr nechytí zánet.