Briošky – vynikajúce na raňajky

4. februára 2015, karo, jedlo

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, kvasnice, cukor,  mlieko, soľ, 2 vajcia, 100 g masla alebo margarínu

10951981_10203705674230196_1821765916_n

Postup:

Pripravíme kvások a vykysnutý zmiesime s ostatnými surovinami na hladké cesto, ktoré

necháme 20 kysnúť. Alebo použijeme droždie v prášku a pridáme priamo do múky a zapracujeme ostatné suroviny. Počakáme pokým cesto pekne nakysne.

Potom cesto rozdelíme na 20 porcií. Z každej porcie vytvarujeme 1

väčšiu a 1 menšiu guľku. Veľkú guľku vložíme do papierového košíčka, ale urobíme do nej

dieru. Malú guľku vytvarujeme do špičky a potom špičku zasunieme do diery väčšej guľky.

Nakoniec hotové briošky potrieme vajíčkom, môžeme posypať sezamom, makom, rascou.

Upečieme do zlatova. asi 180 stupňov- 15-20min