Potrebujeme:
500 g polohrubej múky, kvasnice, cukor, mlieko, soľ, 2 vajcia, 100 g masla alebo margarínu
Postup:
Pripravíme kvások a vykysnutý zmiesime s ostatnými surovinami na hladké cesto, ktoré
necháme 20 kysnúť. Alebo použijeme droždie v prášku a pridáme priamo do múky a zapracujeme ostatné suroviny. Počakáme pokým cesto pekne nakysne.
Potom cesto rozdelíme na 20 porcií. Z každej porcie vytvarujeme 1
väčšiu a 1 menšiu guľku. Veľkú guľku vložíme do papierového košíčka, ale urobíme do nej
dieru. Malú guľku vytvarujeme do špičky a potom špičku zasunieme do diery väčšej guľky.
Nakoniec hotové briošky potrieme vajíčkom, môžeme posypať sezamom, makom, rascou.
Upečieme do zlatova. asi 180 stupňov- 15-20min